Šumavská uhlířina – lešina
52 min.
Ingredience
- Vařené brambory
- 500gramůBrambory
- 2decilitryVoda pitná
- 2,5lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 2kusyCibule
- 3lžíceSádlo škvařené
- 3lžíceVepřové škvarky
- Vařené noky
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceKrupice dětská
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2,5lžičkySůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na menší kostky, dáme do vody se solí a kmínem a vaříme je doměkka asi 20 minut. Jakmile jsou uvařené, slijeme z nich vodu a necháme je zakryté poklicí. Očištěné cibule si pokrájíme nadrobno a v pánvi na sádle cibuli osmažíme dozlatova. Přimícháme k ní škvarky a jakmile se rozehřejí, pánev s cibulí odstavíme z plotny.
- 2Mezitím si postavíme do druhého hrnce asi 2 litry vody se solí (2 lžičky). V misce si rozšleháme 2 vejce, přidáme k nim 3 lžíce krupice, 1 lžíci hrubé mouky a 0,5 lžičky soli. Vymícháme si hladké těstíčko. Větší lžičkou vykrajujeme těsto – noky a vhazujeme je do vroucí vody. Promícháme a jakmile vyplavou na povrch, vaříme je přibližně 2 minuty a vyjmeme je sítem. Pokud jsou noky větší, rozkrojíme je a dáme je do hrnce s uvařenými brambory. Promícháme, přidáme cibuli se škvarky, znovu promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.