Šumavská uzená pečeně
90 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 0,5lžičkaSůl
- 4špetkyKmín celý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůUzená vepřová krkovička
- 1stroužekČesnek
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
37 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
233 mg
Cukr
441 mg
Postup přípravy
- 1Utřeme česnek se solí a potřeme jím krkovičku.
- 2Nakrájíme na jemno cibuli, dáme do pekáčku s tukem, lehce osmahneme s krkovičkou, pak podlijeme troškou vody a dáme péct do vyhřáté trouby.
- 3Během pečení maso občas obrátíme a přelijeme vypečenou šťávou, dle potřeby přilijeme trochu vařící vody.
- 4Po upečení vyjmeme krkovičku z pekáčku, šťávu necháme vysmahnout na tuk a lehce zaprášíme moukou. Osmahneme a přilijeme malé množství vody, aby nám vznikla řidší šťávička. Chvilku povaříme, přecedíme přes jemný cedník a znovu vaříme na malém plameni, až se tuk ve šťávě objeví na povrchu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.