Šumavská uzená pečeně

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
37 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
233 mg
Cukr
441 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Utřeme česnek se solí a potřeme jím krkovičku.
  • 2
    Nakrájíme na jemno cibuli, dáme do pekáčku s tukem, lehce osmahneme s krkovičkou, pak podlijeme troškou vody a dáme péct do vyhřáté trouby.
  • 3
    Během pečení maso občas obrátíme a přelijeme vypečenou šťávou, dle potřeby přilijeme trochu vařící vody.
  • 4
    Po upečení vyjmeme krkovičku z pekáčku, šťávu necháme vysmahnout na tuk a lehce zaprášíme moukou. Osmahneme a přilijeme malé množství vody, aby nám vznikla řidší šťávička. Chvilku povaříme, přecedíme přes jemný cedník a znovu vaříme na malém plameni, až se tuk ve šťávě objeví na povrchu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.