Šumavské bramborové knedlíky se zelím
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka polohrubá
- 200gramůZelí kysané
- 1kusCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 2lžíceSádlo škvařené
- 2litryVoda pitná
- 3špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kousky. Kysané zelí necháme v cedníku okapat. Cibuli, slaninu a zelí pak v míse důkladně promícháme.
- 2Brambory omyjeme a v dostatečném množství osolené vody je ve slupce uvaříme. Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme k nim vajíčka, mouku a sůl, směs promícháme a vypracujeme těsto. Na pomoučené pracovní ploše těsto rozdělíme na 12 až 16 dílů.
- 3Díly těsta rozválíme, na každý dáme směs zelí, cibule a slaniny, zabalíme je do tvaru knedlíků a vaříme v osolené vodě přibližně 10 minut.
- 4V pánvi rozehřejeme sádlo, kterým porce plněných knedlíků na talířích přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.