Šumavské chlupaté knedlíky
30 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 3litryVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 1hrstPetržel kudrnka
- 2lžičkySůl
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
7 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
7 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Třetinu brambor omyjeme a ve slupce uvaříme v dostatečném množství slané vody. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Stejně nastrouháme i zbylé syrové brambory.
- 2Petrželku opláchneme pod studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
- 3V míse smícháme nastrouhané brambory, mouku, vejce a nasekanou petrželku, směs osolíme a vypracujeme těsto.
- 4Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, z těsta lžící tvarujeme knedlíky, vkládáme je do vařící vody a vaříme přibližně 5 až 7 minut. Uvařené knedlíky necháme v sítu okapat a lehce je zakápneme olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.