Šumavské chlupaté knedlíky

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
7 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
7 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třetinu brambor omyjeme a ve slupce uvaříme v dostatečném množství slané vody. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Stejně nastrouháme i zbylé syrové brambory.
  • 2
    Petrželku opláchneme pod studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
  • 3
    V míse smícháme nastrouhané brambory, mouku, vejce a nasekanou petrželku, směs osolíme a vypracujeme těsto.
  • 4
    Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, z těsta lžící tvarujeme knedlíky, vkládáme je do vařící vody a vaříme přibližně 5 až 7 minut. Uvařené knedlíky necháme v sítu okapat a lehce je zakápneme olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.