Šumavské jehněčí řízky
40 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí plec
- 15gramůSardelová pasta
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůStrouhanka
- 5dekagramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 2litryVoda pitná
- 80mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
45 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
300 mg
Cukr
762 mg
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Očištěné maso v ní povaříme 12-15 minut, vyjmeme a necháme vychladnout.
- 2Po vychladnutí maso nakrájíme na porce, které potřeme máslem utřeným se sardelovou pastou. Obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Zvolna smažíme na pánvi na oleji dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.