Šumavské noky - příloha k masu
64 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 2,5decilitryVoda pitná
- 0,5decilitrMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 2lžičkySůl
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
6 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme brambory, polovinu dáme do hrnce, zalijeme vodou (5 dl) a uvaříme doměkka. Vaříme je 20 minut. Uvařené brambory oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Druhou polovinu omytých brambor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme je do druhé misky a po chvíli z nich slijeme vodu, poté je přelijeme horkým mlékem. Po chvilce přebytečné mléko slijeme a brambory přidáme k vařeným bramborám. Doložíme mouku, sůl, vejce a promícháme. Pokud je potřeba, přidáme ještě mouku, těsto by mělo být téměř tuhé.
- 2V hrnci přivedeme k varu vodu (2 litry). Lžicí vykrajujeme noky a vkládáme je do vroucí vody. Vaříme je 10-14 minut, občas je promícháme.
- 3Uvařené vyjmeme děrovanou vařečkou, okapané dáme do mísy a polijeme je rozpuštěným máslem, zlehka promícháme, aby se k sobě nepřilepily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.