Šumavské topinky

10 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
210 mg
Cukr
100 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci si přivedeme k varu vodu se solí (1-2 lžíce - voda musí být hodně slaná). Polosuché plátky chleba opečeme dozlatova v topinkovači. Silně je potřeme oloupaným česnekem a ponoříme je na několik sekund do horké slané vody. Jakmile je vyjmeme a necháme okapat, zabalíme je poskládané do čisté bavlněné utěrky a necháme je několik minut zapařit. Poté je z utěrky vyjmeme a hned potíráme rozehřátým husím sádlem. Podáváme je hned teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.