Šumavské zamotance - rajnštrycle
82 min.
Ingredience
- Těsto
- 1kilogramBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůMáslo čerstvé
- Vaječná směs
- 3decilitryMléko plnotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 3špetkySůl
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
670 mg
Postup přípravy
- 1Omyté brambory uvaříme v 1.5 litru vody doměkka. Uvařené oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, mouku a těsto dobře promísíme. Přendáme na pomoučený vále a těsto důkladně vypracujeme, nesmí se lepit, podle potřeby můžeme přidat mouku.
- 2Těsto rozválíme na sílu přibližně 6-7 mm a nakrájíme je na čtverečky 6 x 6 cm. Každý čtvereček úhlopříčně uprostřed rozřízneme jen 2 cm. Z každé protilehlé strany jeden roh čtverečku prostrčíme do rozříznutého otvoru. Takto upravené zamotance položíme do máslem vymazaného pekáčku těsně vedle sebe a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 190°C přibližně 15-20 minut.
- 3Mezitím v misce rozkvedláme vejce s mlékem a solí. Upečené motance přelijeme rozpuštěným máslem, rozkvedlanými vejci a znovu pečeme asi 5-7 minut na 220°C. Při dopékání musíme dát pozor, aby jsme motance nedopekli natvrdo. Upečené by měly být vláčné.
- 4Podáváme je horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.