Šumavský trhanec
20 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyCukr vanilka
- 2špetkySkořice mletá
- 50gramůRozinky tmavé
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 40gramůCukr moučkový
- 50gramůMandle
- 60gramůCukr krystal
- 0,4decilitrMléko polotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
35 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1V míse rozšleháme vajíčka s mlékem, přisypeme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, skořici, rozinky a sůl. Vše důkladně promícháme a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odležet.
- 2Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a najemno je nasekáme.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo a na něm smažíme po částech placky z těsta. Ihned po vložení těsta do pánve ho vždy posypeme nasekanými mandlemi a při obracení roztrháme vidličkou. Každou porci na závěr smažení lehce posypeme krystalovým cukrem a necháme ho zkaramelizovat.
- 4Trhanec na talíři posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.