Sumec na červeném víně
60 min.
Ingredience
- 1000gramůSumec filety
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 100mililitrůVíno červené
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 400mililitrůVývar rybí
- 10krajícůVeka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
50 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené filety ze sumce osolíme a vložíme do kastrolu. Na oleji osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a zaprášíme hladkou moukou. Podlijeme vínem a octem, osolíme, přidáme rajčatový protlak, rybí vývar a povaříme asi 30 minut. Potom omáčku přecedíme na filety a dusíme doměkka. Filety upravíme na nahřátou mísu a podáváme obložené opečenými plátky veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.