Sumec s pekanovými ořechy
25 min.
Ingredience
- 5lžicOřechy pekanové
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžíceVoda pitná
- 1kilogramSumec filety
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
54 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
266 mg
Postup přípravy
- 1Vejce s vodou rozšleháme, mouku smícháme s pepřem, solí a špetkou cayenského pepře.
- 2Filé z ryby obalíme v mouce, vejcích a mletých pekanových oříšcích. Ořechy do ryby jemně zatlačíme.
- 3V pánvi rozpálíme polovinu oleje a polovinu másla. Dva plátky ryby smažíme z obou stran 3–4 minuty, do zlatohněda. Vyjmeme a uchováme v teple. Do pánve dáme zbytek oleje a másla a stejným způsobem osmažíme druhé dva kousky.
- 4Hotové ryby upravíme na talíře, ozdobíme citrónovými plátky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.