Sumec zapečený s brambory a parmezánem
0 min.
Ingredience
- 2lžíceCibule
- 5kusůPangasius - filety
- 5kusůBrambory
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 2hrstiSýr Parmezán
- 1hrstStrouhanka
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4lžíceZakysaná smetana
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
104 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
627 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme porce ryby a velmi krátce ve slané vodě povaříme. Necháme vychladnout, stáhneme kůži, odstraníme tuk, rybu vykostíme a nakrájíme na středně velké kousky.
- 2Oloupeme brambory, uvaříme a prolisujeme. Vymažeme žáruvzdornou formu a dáme do ní prolisované brambory. Posypeme je paprikou, nakrájenou cibulí a pokapeme zakysanou smetanou. Na směs položíme kousky ryby a posypeme silnou vrstvu parmezánu. Rozehřátým máslem pokapeme. Posypeme strouhankou a pokapeme smetanou.
- 3Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 220 stupňů dozlatova a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.