Sumec zapečený s brambory a parmezánem

0 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
104 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
627 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme porce ryby a velmi krátce ve slané vodě povaříme. Necháme vychladnout, stáhneme kůži, odstraníme tuk, rybu vykostíme a nakrájíme na středně velké kousky.
  • 2
    Oloupeme brambory, uvaříme a prolisujeme. Vymažeme žáruvzdornou formu a dáme do ní prolisované brambory. Posypeme je paprikou, nakrájenou cibulí a pokapeme zakysanou smetanou. Na směs položíme kousky ryby a posypeme silnou vrstvu parmezánu. Rozehřátým máslem pokapeme. Posypeme strouhankou a pokapeme smetanou.
  • 3
    Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 220 stupňů dozlatova a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.