Šunka na víně
70 min.
Ingredience
- 1500gramůŠunka dušená
- 200mililitrůVývar telecí
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 8gramůBobkový list
- 4gramyTymián čerstvý
- 120gramůCibule
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 100mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
31 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Šunku osolíme a opepříme. Osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme pokrájenou cibuli a restujeme 5 minut. Poté přilijeme víno a dusíme 10 minut. Vmícháme žampiony, vývar a bylinky, zaklopené dusíme 30 minut.
- 2Osolíme a opepříme dle chuti. Šunku servírujeme pokrájenou na plátky a přelitou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.