Šunka s játrovou směsí a mandlemi
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůJátra drůbeží
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstMandle plátky
- 100gramůŠunka dušená
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
695 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěná a omytá játra nakrájená na hranolky, osmahneme je a vmícháme očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Osmažíme je, vše zakapeme vínem a krátce podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Plátky šunky prohřejeme po obou stranách na másle, upravíme na talíře a poklademe připravenou játrovou směsí. Povrch posypeme plátky mandlí a pokrm ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.