Šunka s vejci neboli hemenex

18 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
80 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky šunky přeložíme do trojúhelníku. Nahřejeme pánev tence potřenou slunečnicovým olejem, položíme na ni trojúhelníky šunky, ohnutou stranou k okraji pánve, a prohřejeme. Potom do středu pánve vyklepneme velká vejce. Máme-li rádi tuhý bílek, ale řídký a prohřátý žloutek, oddělíme bílky a žloutky, při pečení občas pohneme pánví nebo vejci, aby se bílek rozlil po pánvi. Pečeme 4 až 5 minut, ještě jednou pohneme pánví, aby se i tuhý bílek rozlil. Pánev s vejci můžeme dát ještě pod gril nebo přiklopíme poklicí, ale dáváme pozor, aby žloutek neztuhl, ale pouze se shora prohřál. Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 1. 5. 2016
Šunka s vejci neboli hemenex
Naše oblíbené jídlo na nedělní snídani. Jsem zvyklá připravovat pod pokličkou, pak ale žloutek zbělá na povrchu od ztuhnuté vrstvičky bílku i když je ještě vevnitř polotekutý. Dávám palec nahoru. 🙂