Šunka s vinnou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 400gramůŠunka dušená
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 120gramůŠalotka
- 2gramyPepř černý celý
- 1gramJalovec
- 30mililitrůOcet vinný
- 250mililitrůVývar telecí
- 6gramůEstragon
- 15gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 40mililitrůVíno červené
- 30mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
189 mg
Cukr
229 mg
Postup přípravy
- 1Šunku osolíme, opepříme a osmahneme na másle. Poté vyjmeme a necháme v teple.
- 2Do pánve dáme pokrájenou šalotku, koření a ocet. Povaříme 2 minuty, poté přilijeme vývar a přidáme sekaný estragon. Osolíme a opepříme a vaříme 3 minuty. Vmícháme škrob, víno a smetanu.
- 3Omáčkou zalijeme šunku a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.