Šunkofleky s houbami

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
36 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
639 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě s olejem uvaříme fleky. Scedíme, propláchneme je pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Pak je dáme na menší plech, který jsme vymazali olejem (2 lžíce).
  • 2
    Směs čerstvých tvrdých hub (hřiby, lišky, kozáky...) očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Anglickou prorostlou slaninu pokrájíme na kostičky.
  • 3
    V hlubší pánvi rozpálíme sádlo. Dáme na něj houby, osolíme je, posypeme drceným kmínem, černým pepřem, promícháme a dusíme za stálého míchání do doby, až se z nich vydusí všechna voda a začnou se smažit. Podušené houby a kostičky anglické slaniny přidáme na plech k těstovinám a vše dobře promícháme. Plech dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 220°C přibližně 10 minut.
  • 4
    Ve smetaně si rozkvedláme vejce s mořskou solí a hořčicí. Plech s fleky vyjmeme z trouby, celý povrch přelijeme smetanou s vejcem a dáme znovu péct přibližně na 10 - 15 minut.
  • 5
    Dozlatova upečené "šunkofleky" s houbami podáváme s nakládanými sladkokyselými okurkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.