Šunkofleky s houbami
45 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 2,5lžičkySůl
- 3lžíceOlej olivový
- 300gramůTěstoviny fleky
- 300gramůHouby čerstvé
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyVejce slepičí
- 3špetkySůl mořská
- 0,5lžíceHořčice
- 100gramůOkurky nakládané
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
36 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
639 mg
Postup přípravy
- 1V osolené vodě s olejem uvaříme fleky. Scedíme, propláchneme je pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Pak je dáme na menší plech, který jsme vymazali olejem (2 lžíce).
- 2Směs čerstvých tvrdých hub (hřiby, lišky, kozáky...) očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Anglickou prorostlou slaninu pokrájíme na kostičky.
- 3V hlubší pánvi rozpálíme sádlo. Dáme na něj houby, osolíme je, posypeme drceným kmínem, černým pepřem, promícháme a dusíme za stálého míchání do doby, až se z nich vydusí všechna voda a začnou se smažit. Podušené houby a kostičky anglické slaniny přidáme na plech k těstovinám a vše dobře promícháme. Plech dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 220°C přibližně 10 minut.
- 4Ve smetaně si rozkvedláme vejce s mořskou solí a hořčicí. Plech s fleky vyjmeme z trouby, celý povrch přelijeme smetanou s vejcem a dáme znovu péct přibližně na 10 - 15 minut.
- 5Dozlatova upečené "šunkofleky" s houbami podáváme s nakládanými sladkokyselými okurkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.