Šunková huspenina
220 min.
Ingredience
- 2kilogramyVepřové koleno
- 5gramůPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 3gramyNové koření celé
- 10gramůTymián čerstvý
- 30gramůKapary
- 70gramůOkurky nakládané
- 2litryVoda pitná
- 15gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůPetržel kudrnka
- 60gramůŽelatina
- 5gramůKoriandr celý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
65 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
873 mg
Cukr
142 mg
Postup přípravy
- 1Šunková kolena vložíme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Pěnu, která se tvoří na povrchu, sbíráme. Předvařené koleno vyndáme, vodu vylijeme a hrnec umyjeme. Naplníme novou vodou, vložíme zpět koleno, přidáme bobkový list, koriandr, celý pepř, tymián, nové koření a na mírném ohni vaříme 3 hodiny. Vývar scedíme a zbylou čistou tekutinu necháme v hrnci povařit ještě 15 minut, aby se zredukovala na polovinu.
- 2Obdélníkovou formu vyložíme dvojitě fólií. V míse smícháme kapary, na kostičky nakrájené okurky, nasekanou petrželku, sůl, pepř a maso z kolena nakrájené na malé kousky. Směs rozložíme do formy a zalijeme bezbarvou želatinou, kterou uvaříme v 0.5dl vývaru z kolene. Masová směs musí být kompletně zakrytá. Počkáme, až želatina trochu vychladne a dáme formu do lednice. Druhý den pomocí fólie huspeninu vyklopíme, nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.