Šunková pěna se žervé
0 min.
Ingredience
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 16dekagramůMáslo čerstvé
- 75mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 15dekagramůŠunka dušená
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyŽervé
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1880 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
191 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
154 mg
Cukr
21 mg
Postup přípravy
- 1Šunku umeleme, utřeme s polovinou másla, smetanou, paprikou,
- 2solí a pepřem. Směs necháme v lednici ztuhnout.
- 3Žervé utřeme se zbylým máslem, solí a ušlehanou smetanou.
- 4Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, dno potřeme šunkovou pěnou na ní dáme vrstvu žervé a pokračujeme až do spotřebování. Zakončíme šunkovou pěnou. Necháme v chladničce ztuhnout. Nakrájíme na plátky, zdobíme rajčetem nebo ředkvičkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.