Šunková rolka s křenovou pěnou a okurkovou esencí
30 min.
Ingredience
- 200gramůŠunka dušená
- 150gramůOkurky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 50gramůKřen
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř bílý
- 80gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1plátekŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
689 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve naskládáme plátky šunky na potravinovou fólii tak, aby se částečně překrývaly. Šlehačku ušleháme a smícháme se solí, pepřem a nastrouhaným křenem. Pěnu navršíme na šunku, i s fólií srolujeme do válečku a uložíme do chladu.
- 2Želatinu namočíme na 10minut do studené vody. Mezitím nastrouháme neoloupanou okurku a pomocí plátěného ubrousku vyždímáme vodu. Dochutíme do sladkokysela.
- 3Želatinu slijeme a dáme na několik vteřin rozpustit do mikrovlnné trouby. Poté ji lehce promícháme s okurkou. Rozlijeme na talíře a necháme v chladu ztuhnout.
- 4Šunkovou rolku nakrájíme na špalíčky a položíme na zatuhlé želé. Dozdobíme křenem a pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.