Šunkové croissanty

22 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
34 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pracovní desce rozválíme plundrové těsto na plát a rozkrájíme na 6 trojúhelníků.
  • 2
    V misce smícháme med s hořčicí, špetkou soli a pepře. Směsí potřeme trojúhelníky.
  • 3
    Plátky šunky přeložíme úhlopříčně na poloviny a položíme na trojúhelníky těsta. Zavineme od základny k vrcholu do tvaru rohlíku.
  • 4
    Croissanty urovnáme dostatečně daleko od sebe na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem.
  • 5
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 12 minut dozlatova.
  • 6
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.