Šunkové croissanty
22 min.
Ingredience
- 250gramůPlundrové těsto
- 1lžičkaMed včelí
- 2lžíceHořčice Bornier - hrubozrnná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůŠunka dušená
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
34 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní desce rozválíme plundrové těsto na plát a rozkrájíme na 6 trojúhelníků.
- 2V misce smícháme med s hořčicí, špetkou soli a pepře. Směsí potřeme trojúhelníky.
- 3Plátky šunky přeložíme úhlopříčně na poloviny a položíme na trojúhelníky těsta. Zavineme od základny k vrcholu do tvaru rohlíku.
- 4Croissanty urovnáme dostatečně daleko od sebe na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem.
- 5Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 12 minut dozlatova.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.