Šunkové kuře
75 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 120gramůŠpenát mražený
- 125gramůRicotta
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4kusyKuřecí prsa
- 4plátkyProsciutto sušené
- 12kusůBílá cibulka
- 125gramůHouby čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1,5decilitryVíno bílé
- 3decilitryVývar drůbeží
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
20 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
381 mg
Postup přípravy
- 1Z rozmrazeného špenátu vymačkáme vodu, smícháme ho s ricottou a muškátovým oříškem, osolíme a opepříme.
- 2Do každého kousku kuřete uděláme z boku zářez, aby vznikla kapsa. Kapsy naplníme špenátovou směsí, prsíčka zabalíme do šunky a zajistíme párátky. Přikryjeme a necháme zchladit v lednici.
- 3V pánvi rozpustíme máslo s olejem a z každé strany smažíme prsa 2 minuty, poté je přemístíme do ohnivzdorné misky a udržujeme teplé.
- 4Cibulky a houby osmažíme, vmícháme hladkou mouku a podléváme vývarem a vínem. Přivedeme k varu a mícháme. Osolíme, opepříme a směs naneseme na kuře.
- 5V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. Prsa poté otočíme a pečeme ještě 10 minut.
- 6Odstraníme párátka a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.