Šunkové rizoto z divoké rýže

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1041 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
60 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou masitou papriku a malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme je, vyčistíme od zrníček. Polovinu červené papriky pokrájíme na tenké proužky, polovinu na malé kostičky. Chilli papričku posekáme nadrobno. Anglickou slaninu a šunku nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek s cibulí pokrájíme nadrobno.
  • 2
    Rýži velmi důkladně promyjeme a necháme v sítu okapat. V hrnci rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme rýži, osmahneme a chvíli, asi 1 minutu, restujeme. Přilijeme vodu, vmícháme bylinkovou sůl a rýži dusíme pod pokličkou. Zhruba po 13 minutách rýži odstavíme z plotny a necháme pod pokličkou dojít.
  • 3
    V pánvi si rozpustíme slaninu, přidáme k ní šunku, papriku pokrájenou na kostičky, chilli papričku a smažíme dozlatova.
  • 4
    Do hotové rýže zamícháme usmaženou slaninu se šunkou, mražený zelený hrášek, který jsme si propláchli v sítu pod tekoucí vodou.
  • 5
    Rizoto dochutíme solí, porce ozdobíme kroužky červené papriky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.