Šunkové rizoto z divoké rýže
50 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 1kusChilli paprička
- 250gramůAnglická slanina
- 450gramůŠunka uzená
- 2kusyČesnek
- 1kusCibule
- 2,5decilitryRýže předvařená (parboiled)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžíceOlej slunečnicový
- 8decilitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl bylinková
- 80gramůHrášek mražený
- 1lžičkaSůl
- 1,5decilitryRýže indiánská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1041 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
60 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Červenou masitou papriku a malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme je, vyčistíme od zrníček. Polovinu červené papriky pokrájíme na tenké proužky, polovinu na malé kostičky. Chilli papričku posekáme nadrobno. Anglickou slaninu a šunku nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek s cibulí pokrájíme nadrobno.
- 2Rýži velmi důkladně promyjeme a necháme v sítu okapat. V hrnci rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme rýži, osmahneme a chvíli, asi 1 minutu, restujeme. Přilijeme vodu, vmícháme bylinkovou sůl a rýži dusíme pod pokličkou. Zhruba po 13 minutách rýži odstavíme z plotny a necháme pod pokličkou dojít.
- 3V pánvi si rozpustíme slaninu, přidáme k ní šunku, papriku pokrájenou na kostičky, chilli papričku a smažíme dozlatova.
- 4Do hotové rýže zamícháme usmaženou slaninu se šunkou, mražený zelený hrášek, který jsme si propláchli v sítu pod tekoucí vodou.
- 5Rizoto dochutíme solí, porce ozdobíme kroužky červené papriky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.