Šunkové suflé
65 min.
Ingredience
- 100gramůSýr Eidam uzený 45%
- 3kusyVejce slepičí
- 110gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůŠunka dušená
- 400mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
28 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
444 mg
Cukr
238 mg
Postup přípravy
- 1Mléko ohřejeme a postupně do něj vmícháme všechnu mouku a 100 g rozpuštěného másla. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Ze směsi uvaříme bešamelovou omáčku.
- 2Šunku umeleme najemno a vmícháme do připravené omáčky. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a vaječné žloutky. Dobře promícháme.
- 3Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a přidáme k vzniklé bešamelové směsi.
- 4Zapékací formu vytřeme máslem a naplníme bešamelovou omáčkou.
- 5Pečeme při 200 °C cca 30 minut.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.