Šunkové suflé

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
28 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
444 mg
Cukr
238 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko ohřejeme a postupně do něj vmícháme všechnu mouku a 100 g rozpuštěného másla. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Ze směsi uvaříme bešamelovou omáčku.
  • 2
    Šunku umeleme najemno a vmícháme do připravené omáčky. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a vaječné žloutky. Dobře promícháme.
  • 3
    Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a přidáme k vzniklé bešamelové směsi.
  • 4
    Zapékací formu vytřeme máslem a naplníme bešamelovou omáčkou.
  • 5
    Pečeme při 200 °C cca 30 minut.
  • 6
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.