Šunkový toast s vejci a holandskou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 8plátkůChléb toastový
- 50gramůŠunka od kosti
- 4kusyVejce slepičí
- 20gramůŠpenát listový čerstvý
- 30mililitrůOcet kvasný lihový
- 2špetkySůl
- 130gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůVíno bílé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
42 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rozpuštěné máslo smícháme se dvěma žloutky, 30 ml vody, vínem a špetkou soli. 2 litry vody uvedeme k varu, přilijeme ocet a po jednom v ní uvaříme rozkleplá vejce po dobu 1 minuty. Dbáme na to, abychom neporušili žloutek. Nádobu s omáčkou dáme nad vařící vodu a za stálého míchání necháme zhoustnout.
- 2Tousty krátce nahřejeme v rozpálené troubě, naplníme šunkou, kouskem špenátu, vejcem a na závěr přelijeme omáčkou. Servírujeme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.