Superperník

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
25

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velký pekáč nebo plech s vysokými okraji vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 160 °C.
  • 2
    V míse promícháme všechny suroviny dohladka (mandle napřed spaříme, oloupeme a nasekáme nahrubo). Těsto vlijeme na připravený plech a pečeme v předehřáté troubě. Po 20 minutách teplotu snížíme na 130 °C a pečeme dozlatova. Je-li perník upečený, poznáme tak, že po vpíchnutí naostřené špejle se těsto nepřichytává.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.