Superperník
55 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 260gramůCukr krystal
- 400mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůHrozinky
- 50gramůMandle
- 4lžíceMarmeláda višňová
- 2lžíceMed včelí
- 3lžíceKakao - prášek
- 1lžičkaSoda jedlá
- 1kusKypřicí prášek do perníku
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaSkořice mletá
- Na pekáč
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
25Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Velký pekáč nebo plech s vysokými okraji vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 160 °C.
- 2V míse promícháme všechny suroviny dohladka (mandle napřed spaříme, oloupeme a nasekáme nahrubo). Těsto vlijeme na připravený plech a pečeme v předehřáté troubě. Po 20 minutách teplotu snížíme na 130 °C a pečeme dozlatova. Je-li perník upečený, poznáme tak, že po vpíchnutí naostřené špejle se těsto nepřichytává.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.