Šurpa, uzbecká masová polévka
90 min.
Ingredience
- 500gramůSkopová plec
- 500gramůBrambory
- 4kusyRajčata
- 4kusyCibule
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyJablka
- 1kusKapie
- 4kusyBobkový list
- 3lžíceKopr čerstvý
- 2lžíceEstragon
- 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
37 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
10 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Skopovou plec rozkrájíme na kostky, stejně tak zpracujeme oloupané brambory i rajčata a cibuli nasekáme nadrobno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájené maso i rajčata s cibulí, vše osolíme a opékáme asi 10 minut. Poté přidáme kostky brambor, mírně je opečeme, zalijeme třemi litry horké vody, osolíme, uvedeme do varu a na mírném ohni povaříme asi hodinu, než maso změkne.
- 3Mezitím oloupeme a nahrubo postrouháme jablka, na nudličky rozkrájíme velkou kapii, po 45 minutách varu je přidáme do polévky. Těsně před dovařením přidáme ještě bobkový list a posekaný kopr s estragonem.
- 4Podáváme s nasucho opečeným bílým chlebem, který v talíři zalijeme polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 28. 3. 2016
polevka
Zkoušela jsem tuto polévku, ale moc mě neoslovila.