Sushi s avokádem a pažitkou
15 min.
Ingredience
- 40gramůPažitka
- 200gramůAvokádo
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůŘasa Nori
- 200gramůRýže dušená
- 10gramůWasabi pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
630 mg
Postup přípravy
- 1Avokádo oloupeme, odstraníme pecku a dužinu rozkrájíme na tenké plátky, které ihned pokapeme citronovou šťávou. Plátky řasy nori rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, přimáčkneme, potřeme pastou wasabi, navrch naneseme plátky avokáda, podélně přiložíme celá stébla pažitky, pomocí podložky řasu zarolujeme do závitku.
- 2Okraj řasy přilepíme rozmačkaným zrnkem dušené rýže, závitek nakrájíme na stejně silné plátky, vyskládáme na talíř a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.