Sushi s houbami shiitake
30 min.
Ingredience
- 40mililitrůVíno rýžové čínské
- 100gramůShiitake houby
- 15gramůCukr krupice
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 200mililitrůVoda pitná
- 60gramůPažitka
- 250gramůRýže dušená
- 40gramůŘasa Nori
- 10gramůWasabi pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Houby očistíme, odkrojíme tvrdé nožičky, klobouky vložíme do kastrůlku, přilijeme sójovou omáčku, vodu, rýžové víno, přidáme cukr a 10 minut povaříme. Houby scedíme a necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na nudličky, pažitku posekáme nadrobno.
- 2Plátky řasy nori rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme troškou pasty wasabi, navrch nasypeme houby, pažitku a pomocí podložky plněnou řasu zavineme do pevného závitku.
- 3Závitek nakrájíme na silnější plátky, upravíme na servírovací tác a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.