Sushi s houbami shiitake

30 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby očistíme, odkrojíme tvrdé nožičky, klobouky vložíme do kastrůlku, přilijeme sójovou omáčku, vodu, rýžové víno, přidáme cukr a 10 minut povaříme. Houby scedíme a necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na nudličky, pažitku posekáme nadrobno.
  • 2
    Plátky řasy nori rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme troškou pasty wasabi, navrch nasypeme houby, pažitku a pomocí podložky plněnou řasu zavineme do pevného závitku.
  • 3
    Závitek nakrájíme na silnější plátky, upravíme na servírovací tác a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.