Sushi s rybou a vařenou mrkví

21 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
13 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí filé pokrájíme na tenké plátky, salátovou okurku podélně rozřízneme, lžičkou vyškrábneme semínka a dužinu nakrájíme na plátečky, mrkev rozkrájíme na malé hranolky, vsypeme do kastrůlku, zalijeme rýžovým vínem, vodou, přidáme cukr, sůl a povaříme jednu minutu. Scedíme, necháme vychladnout.
  • 2
    Plátky řasy nori rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, poklademe plátky ryby, plátky okurky, navrch naneseme vařenou mrkev, pomocí podložky zarolujeme do závitku, okraj přilepíme rozmačkaným zrnkem dušené rýže. Závitek rozkrájíme na silnější plátky, vyskládáme na talíř a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.