Sushi zeleninové
21 min.
Ingredience
- 80gramůSalát hlávkový
- 15gramůMajonéza
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůŘedkev Takuan
- 50mililitrůVíno rýžové čínské
- 40mililitrůVoda pitná
- 8gramůCukr krupice
- 2gramySůl
- 250gramůRýže dušená
- 10gramůWasabi pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a ředkev rozkrájíme na tenké plátky, listy salátu nakrájíme na proužky a potřeme majonézou. Do kastrůlku nalijeme rýžové víno, vodu, osolíme, přidáme cukr, přivedeme k varu, přisypeme mrkev s ředkví a minutu povaříme. Kastrůlek odstavíme, necháme vychladnout.
- 2Plátky řasy rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, navrch naneseme mrkev s ředkví, proužky salátu, pomocí podložky plněnou řasu zavineme do závitku. Okraj řasy přilepíme rozmačkaným zrnkem dušené rýže, závitek rozkrájíme na silnější plátky, upravíme na tác a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 4. 2017
Sushi zeleninové
Vynikající sushi 😍