Sushi zeleninové

21 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev a ředkev rozkrájíme na tenké plátky, listy salátu nakrájíme na proužky a potřeme majonézou. Do kastrůlku nalijeme rýžové víno, vodu, osolíme, přidáme cukr, přivedeme k varu, přisypeme mrkev s ředkví a minutu povaříme. Kastrůlek odstavíme, necháme vychladnout.
  • 2
    Plátky řasy rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, potřeme pastou wasabi, navrch naneseme mrkev s ředkví, proužky salátu, pomocí podložky plněnou řasu zavineme do závitku. Okraj řasy přilepíme rozmačkaným zrnkem dušené rýže, závitek rozkrájíme na silnější plátky, upravíme na tác a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 4. 2017
Sushi zeleninové
Vynikající sushi 😍