Suši se pstruhem
50 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 250gramůPstruh
- 20gramůSůl
- 250gramůRýže loupaná
- 20gramůVíno rýžové čínské
- 20mililitrůOcet rýžový
- 2lžičkyCukr krupice
- 10gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
5 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do plátků pstruha zatřeme sůl, přikryjeme, necháme 50 minut odležet.
- 2Rýži proplachujeme na sítu tak dlouho, až odtéká čistá voda. Necháme okapat, vložíme ji do hrnce s asi 600 ml vody s rýžovým vínem a 1 lžící rýžového octa. Přivedeme k varu.
- 3Plátky pstruha důkladně omyjeme, osušíme a poskládáme na plochou mísu. Zalijeme je rýžovým octem. Přikryjeme, necháme nejméně 20 minut odležet.
- 4Každý plátek pstruha nakrájíme na 4 kousky. Rýži rozdělíme na 8 dílů a každý stiskneme. Přiložíme vždy kousek pstruha a přitiskneme. Podáváme ozdobené kolečky cibule a snítkou kopru.
- 5Vaříme při střední teplotě asi 15 minut. Rýži scedíme a zchladíme pod studenou vodou. Přimícháme zbývající rýžový ocet a cukr. Necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.