Švábské špecle
25 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 4lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
624 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, vajec, soli a vody vypracujeme hladké těsto, které bude tvořit bublinky. Necháme chvíli odpočinout.
- 2Prkénko navlhčíme vodou a potíráme ho menšími porcemi připraveného těsta, které postupně odkrajujeme přímo do vařící osolené vody.
- 3Když špecle vyplavou na povrch, vyjmeme je a scedíme.
- 4Strouhanku opražíme na másle dozlatova a při podávání nasypeme na špecle.
- 5Podáváme ke všem druhům masa s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.