Švábské špecle

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
624 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, vajec, soli a vody vypracujeme hladké těsto, které bude tvořit bublinky. Necháme chvíli odpočinout.
  • 2
    Prkénko navlhčíme vodou a potíráme ho menšími porcemi připraveného těsta, které postupně odkrajujeme přímo do vařící osolené vody.
  • 3
    Když špecle vyplavou na povrch, vyjmeme je a scedíme.
  • 4
    Strouhanku opražíme na másle dozlatova a při podávání nasypeme na špecle.
  • 5
    Podáváme ke všem druhům masa s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.