Sváteční dort

120 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
32 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve utřeme máslo s cukrem a špetkou soli do pěny. Poté za stálého míchání přidáváme vejce, mouku a kakao.
  • 2
    Připravíme si čtyři dortové rozvírací formy, každou o jiné velikosti, vymažeme máslem a vysypeme mandlovými lupínky.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 4
    Těsto rozlijeme do forem ve stejné výšce. Do forem středních velikostí přidáme do jedné najemno nasekané ořechy, ve druhé posypeme těsto skořicí.
  • 5
    Pečeme 30-40minut, nejmenší formu vyjmeme dřív, cca po 20minutách.
  • 6
    Korpusy vyklopíme a necháme vychladnout.
  • 7
    Polovinu malin a rybízu namočíme do rozšlehaného bílku, poté do pískového cukru a necháme ztuhnout.
  • 8
    Korpusy naskládáme na sebe, dort ozdobíme připraveným ovocem a posypeme moučkovým cukrem.
  • 9
    Zbylé ovoce rozmačkáme se 2lžícemi třtinového cukru a tuto omáčku podáváme zvlášť k jednotlivým porcím dortu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.