Sváteční dort
120 min.
Ingredience
- 400gramůMaliny
- 300gramůRybíz červený
- 80gramůOřechy vlašské
- 75gramůKakao - prášek
- 1špetkaSůl
- 2lžíceCukr třtinový
- 2lžíceCukr krupice
- 1špetkaSkořice mletá
- 600gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1hrstMandle
- 600gramůCukr moučkový
- 10kusůVejce slepičí
- 600gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
32 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Nejprve utřeme máslo s cukrem a špetkou soli do pěny. Poté za stálého míchání přidáváme vejce, mouku a kakao.
- 2Připravíme si čtyři dortové rozvírací formy, každou o jiné velikosti, vymažeme máslem a vysypeme mandlovými lupínky.
- 3Troubu předehřejeme na 180C.
- 4Těsto rozlijeme do forem ve stejné výšce. Do forem středních velikostí přidáme do jedné najemno nasekané ořechy, ve druhé posypeme těsto skořicí.
- 5Pečeme 30-40minut, nejmenší formu vyjmeme dřív, cca po 20minutách.
- 6Korpusy vyklopíme a necháme vychladnout.
- 7Polovinu malin a rybízu namočíme do rozšlehaného bílku, poté do pískového cukru a necháme ztuhnout.
- 8Korpusy naskládáme na sebe, dort ozdobíme připraveným ovocem a posypeme moučkovým cukrem.
- 9Zbylé ovoce rozmačkáme se 2lžícemi třtinového cukru a tuto omáčku podáváme zvlášť k jednotlivým porcím dortu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.