Sváteční krkonošské kyselo

48 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby namočíme do 300 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, vajíčka uvaříme natvrdo, cibuli jemně nakrájíme.
  • 2
    V hlubším rendlíku zpěníme na tuku cibuli, poté k ní přimícháme houby i s vodou, v níž byly namočené, přidáme špetku soli, kmín, rozdrobenou bujonovou kostku, promícháme a vaříme zhruba čtvrt hodiny.
  • 3
    Poté přidáme brambory, přilijeme 200 ml vody a vaříme, až jsou brambory téměř měkké, zašleháme do polévky kvas a polévku dovaříme. Nakonec vlijeme smetanu, necháme ji prohřát a odstavíme.
  • 4
    Na talíře servírujeme vejce rozkrojené na čtvrtky a zalijeme polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.