Sváteční krkonošské kyselo
48 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyKmín drcený
- 4kusyBrambory
- 500mililitrůChlebový kvásek
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyVejce slepičí
- 60gramůHouby sušené
- 0,5kostkaBujón slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby namočíme do 300 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, vajíčka uvaříme natvrdo, cibuli jemně nakrájíme.
- 2V hlubším rendlíku zpěníme na tuku cibuli, poté k ní přimícháme houby i s vodou, v níž byly namočené, přidáme špetku soli, kmín, rozdrobenou bujonovou kostku, promícháme a vaříme zhruba čtvrt hodiny.
- 3Poté přidáme brambory, přilijeme 200 ml vody a vaříme, až jsou brambory téměř měkké, zašleháme do polévky kvas a polévku dovaříme. Nakonec vlijeme smetanu, necháme ji prohřát a odstavíme.
- 4Na talíře servírujeme vejce rozkrojené na čtvrtky a zalijeme polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.