Sváteční pudink

560 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme mouku, tuk, mandle, mrkev, rozinky, sušené brusinky, sultánky, strouhanku, muškátový oříšek, kandovanou kůru, cukr
  • 2
    a nastrouhanou citronovou kůru. Přidáme citronovou šťávu, vejce a dobře promícháme.
  • 3
    Pudinkovou formu vymažeme máslem. Dáme do ní směs a uhladíme povrch.
  • 4
    Zavřeme víkem nebo zakryjeme pomazaným papírem na pečení, pak alobalem.
  • 5
    Formu vložíme na pařák nebo do hrnce s vroucí vodou, která dosahuje nejvýše do půlky formy. Zakryjeme a vaříme 6 hodin. Podle potřeby doplňujeme vodu.
  • 6
    Formu vyjmeme z pařáku nebo z hrnce a necháme vychladnout. Sejmeme víko nebo kryt z papíru a alobalu. Do pudinku uděláme špejlí několik dírek a nalijeme do nich rum.
  • 7
    Před podáváním pudink znovu rozehřejeme a vaříme ho další 2-3 hodiny. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.