Sváteční pudink
560 min.
Ingredience
- 90gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125gramůTuk
- 30gramůMandle
- 125gramůMrkev kořen
- 250gramůRozinky bílé
- 125gramůStrouhanka
- 3gramyMuškátový oříšek
- 60gramůKandovaná pomerančová kůra
- 90gramůCukr krupice
- 10gramůCitronová kůra
- 40mililitrůŠťáva citrónová
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůMáslo čerstvé
- 75mililitrůRum
- 125gramůBrusinky sušené
- 125gramůHrozinky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, tuk, mandle, mrkev, rozinky, sušené brusinky, sultánky, strouhanku, muškátový oříšek, kandovanou kůru, cukr
- 2a nastrouhanou citronovou kůru. Přidáme citronovou šťávu, vejce a dobře promícháme.
- 3Pudinkovou formu vymažeme máslem. Dáme do ní směs a uhladíme povrch.
- 4Zavřeme víkem nebo zakryjeme pomazaným papírem na pečení, pak alobalem.
- 5Formu vložíme na pařák nebo do hrnce s vroucí vodou, která dosahuje nejvýše do půlky formy. Zakryjeme a vaříme 6 hodin. Podle potřeby doplňujeme vodu.
- 6Formu vyjmeme z pařáku nebo z hrnce a necháme vychladnout. Sejmeme víko nebo kryt z papíru a alobalu. Do pudinku uděláme špejlí několik dírek a nalijeme do nich rum.
- 7Před podáváním pudink znovu rozehřejeme a vaříme ho další 2-3 hodiny. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.