Svatojakubská mušle s vejci

20 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
25 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 240 °C. Z mušlí vybereme oříšek a 4 skořápky dobře vyčistíme. Ostatní vyhodíme. Polovinu oříšku rozdělíme do čistých skořápek, do každé rozklepneme jedno vejce. Přidáme kousek másla, osolíme, opepříme, dáme na 8 minut do trouby zapéct.
  • 2
    Nakrájíme bagetu na delší hranolky, které osmahneme nasucho na pánvi a pomažeme máslem.
  • 3
    Zapečené mušle rozdělíme na talíře, navrch rozdělíme zbytek oříšku a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.