Svatojakubská mušle s vejci
20 min.
Ingredience
- 1kusBageta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 950gramůMušle svatojakubské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
25 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 240 °C. Z mušlí vybereme oříšek a 4 skořápky dobře vyčistíme. Ostatní vyhodíme. Polovinu oříšku rozdělíme do čistých skořápek, do každé rozklepneme jedno vejce. Přidáme kousek másla, osolíme, opepříme, dáme na 8 minut do trouby zapéct.
- 2Nakrájíme bagetu na delší hranolky, které osmahneme nasucho na pánvi a pomažeme máslem.
- 3Zapečené mušle rozdělíme na talíře, navrch rozdělíme zbytek oříšku a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.