Svatojakubské mušle s červeným kaviárem

37 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
986 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé mušle pořádně kartáčkem vyčistíme a omyjeme pod tekoucí vodou.
  • 2
    Delším nožem otevřeme otvor do schránky, po povrchu ploché části tělíčko odřízneme od úchytu, které nám tak zůstane ve vypouklé části schránky a pomocí prstu je vyjmeme, dobře promyjeme (hlavně od písku) a odstraníme případné řasy. Oranžový jazýček zmáčkneme a ostrým nožem odřežeme černou část a střívko. Potom mušle znovu omyjeme a osušíme. Lastury znovu dobře omyjeme v horké vodě a osušíme. Použijeme je k servírování místo misky.
  • 3
    Mušle vložíme do misky, zalijeme je sójovou světlou omáčkou a ginem. Necháme je marinovat 10-15 minut. Mezitím omyjeme a osušíme limetky a pokrájíme je na osminky. Čerstvé lístky kopru omyjeme a odložíme na ozdobu.
  • 4
    V pánvi si rozpálíme olej s máslem, přidáme drobně posekaný česnek, který krátce orestujeme. Přidáme tělíčka mušlí, osolíme je, pokapeme citrónovou šťávou a podlijeme bílým vínem. Promícháme, restujeme je 2 minuty, pak je dusíme pod pokličkou 6-8 minut.
  • 5
    Hotové mušle dáme na čisté lastury, ozdobíme plátky limetky, kopru, kopečkem červeného kaviáru a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.