Svatojakubské mušle s červeným kaviárem
37 min.
Ingredience
- 12kusůMušle svatojakubské
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 4lžíceGin
- 2kusyLimetka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceVíno bílé
- 4lžíceKaviár
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
986 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé mušle pořádně kartáčkem vyčistíme a omyjeme pod tekoucí vodou.
- 2Delším nožem otevřeme otvor do schránky, po povrchu ploché části tělíčko odřízneme od úchytu, které nám tak zůstane ve vypouklé části schránky a pomocí prstu je vyjmeme, dobře promyjeme (hlavně od písku) a odstraníme případné řasy. Oranžový jazýček zmáčkneme a ostrým nožem odřežeme černou část a střívko. Potom mušle znovu omyjeme a osušíme. Lastury znovu dobře omyjeme v horké vodě a osušíme. Použijeme je k servírování místo misky.
- 3Mušle vložíme do misky, zalijeme je sójovou světlou omáčkou a ginem. Necháme je marinovat 10-15 minut. Mezitím omyjeme a osušíme limetky a pokrájíme je na osminky. Čerstvé lístky kopru omyjeme a odložíme na ozdobu.
- 4V pánvi si rozpálíme olej s máslem, přidáme drobně posekaný česnek, který krátce orestujeme. Přidáme tělíčka mušlí, osolíme je, pokapeme citrónovou šťávou a podlijeme bílým vínem. Promícháme, restujeme je 2 minuty, pak je dusíme pod pokličkou 6-8 minut.
- 5Hotové mušle dáme na čisté lastury, ozdobíme plátky limetky, kopru, kopečkem červeného kaviáru a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.