Švédská majonéza se smetanou a koprem

15 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
57 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
41 mg
Cukr
152 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme litr vody, přivedeme k varu a do hrnce umístíme vhodný rendlík (nebo misku). Do něj vložíme dva žloutky, sůl, pepř, ocet a práškovou hořčici, metlou vše rozšleháme. Poté budeme za stálého šlehání přikapávat olej. Když je majonézu hladká a tuhá, po kapkách přišleháme 2 lžíce vařící vody, která majonézu ztuží.
  • 2
    Mladý čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme. K majonéze postupně přimícháme kysanou lahůdkovou smetanu i kopr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.