Švédská majonéza se smetanou a koprem
15 min.
Ingredience
- Na dochucení
- 1,5lžíceKopr čerstvý
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- Švédská majonéza
- 2kusyVejce slepičí
- 3decilitryOlej olivový
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaHořčice v prášku
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžíceVoda pitná
- Vodní lázeň
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
57 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
41 mg
Cukr
152 mg
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme litr vody, přivedeme k varu a do hrnce umístíme vhodný rendlík (nebo misku). Do něj vložíme dva žloutky, sůl, pepř, ocet a práškovou hořčici, metlou vše rozšleháme. Poté budeme za stálého šlehání přikapávat olej. Když je majonézu hladká a tuhá, po kapkách přišleháme 2 lžíce vařící vody, která majonézu ztuží.
- 2Mladý čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme. K majonéze postupně přimícháme kysanou lahůdkovou smetanu i kopr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.