Švédská omáčka k vepřovému masu
20 min.
Ingredience
- 250gramůDžem jablečný
- 200gramůMajonéza
- 30gramůKřen
- 20gramůHořčice Dijonská
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
40 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
885 mg
Cukr
150 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvý křen nastrouháme najemno a nasypeme do misky. Lehce osolíme a opepříme. Přidáme majonézu, jablečný džem a francouzskou hořčici. Vše spolu dobře promícháme a necháme hodinu uležet, aby se suroviny spolu chuťově smísily.
- 2Tato omáčka je velmi chutná a hodí se nejlépe k pečenému nebo grilovanému vepřovému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.