Švédská roštěnka
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPepř černý mletý
- 1kusSůl
- 1kusOlej stolní
- 1kusSardelová pasta
- 1kusOkurky nakládané
- 0,25litrMléko odtučněné
- 150gramůHovězí maso zadní
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4876 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
519 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Plátek zlehka naklepeme, okraj nařízneme, osolíme a opepříme. Rychle ho pak opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji s dorůžova osmahnutou nadrobno nakrájenou cibulkou. Plátek trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka, přičemž ho nezapomeneme otáčet a podle potřeby podlévat. Když je maso měkké, můžeme jej vyjmout, šťávu zaprášíme moukou, přilijeme mléko a za stálého míchání omáčku dovaříme. Před koncem varu přidáme podle chuti sardelovou pastu a na drobné kostičky nakrájené kyselé okurky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.