Švédská zapékaná bramborová kaše

54 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory rozkrájíme na kostičky, vložíme do hrnce se 7 dl osolené vody, vaříme přibližně 20 minut, poté je scedíme a prolisujeme do mísy. Přidáme roztopené vlahé máslo, žloutky, cukr, mletý bílý pepř a moučkový cukr. Vše dobře vyšleháme na hladkou kaši, kterou naplníme do cukrářského sáčku. Plech vytřeme olejem a ozdobnou hubičkou vytvoříme malé bochánky. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C do zlatova (přibližně 10 - 14 minut). Zapékanou kaši podáváme jako přílohu k zeleninovým jídlům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.