Švédská zelná polévka s karamelem

50 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou malou hlávku zelí rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na kostičky.
  • 2
    V hrnci rozpustíme dobré vyškvařené sádlo. Přisypeme cukr, promícháme a cukr necháme rozpustit. Přidáme pokrájené zelí, promícháme a osmažíme dozlatova. Zelí poté zalijeme vývarem z vepřového masa. Přidáme podle chuti sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list. Polévku přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a vaříme pomalu asi 15 minut.
  • 3
    Špekáčky pokrájíme na kolečka a v pánvi je osmažíme dozlatova z každé strany. Osmažená kolečka špekáčků rozdělíme do talířů, zalijeme zelnou polévkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.