Švédská zelná polévka s karamelem
50 min.
Ingredience
- 400gramůZelí hlávkové bílé
- 2lžíceSádlo škvařené
- 0,5lžíceCukr třtinový
- 1,5litryMasový vývar
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý celý
- 5kusůNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 2kusyŠpekáčky
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou malou hlávku zelí rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na kostičky.
- 2V hrnci rozpustíme dobré vyškvařené sádlo. Přisypeme cukr, promícháme a cukr necháme rozpustit. Přidáme pokrájené zelí, promícháme a osmažíme dozlatova. Zelí poté zalijeme vývarem z vepřového masa. Přidáme podle chuti sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list. Polévku přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a vaříme pomalu asi 15 minut.
- 3Špekáčky pokrájíme na kolečka a v pánvi je osmažíme dozlatova z každé strany. Osmažená kolečka špekáčků rozdělíme do talířů, zalijeme zelnou polévkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.