Švédské mandlové sušenky

35 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr, žloutek, máslo a javorový sirup ušleháme do pěny.
  • 2
    Přidáme mleté, neloupané mandle, jemně nakrájenou kandovanou citrónovou kůru a sušené ovoce, koření, mouku a kypřící prášek do pečiva. Těsto vymícháme a necháme odpočinout v chladu.
  • 3
    Z těsta tvarujeme malé kuličky velikosti ořechu a klademe je na plech vyložený pečícím papírem, lehce zploštíme, potřeme bílkem a doprostřed každé placičky vtlačíme oloupanou mandli.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 200°C.
  • 5
    Hotové stáhneme z plechu a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.