Švédské mandlové sušenky
35 min.
Ingredience
- 180gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr třtinový
- 50gramůCitronová kůra
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMandle
- 1kusVejce slepičí
- 60mililitrůSirup javorový
- 20gramůMeruňky sušené
- 1špetkaHřebíček mletý
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Cukr, žloutek, máslo a javorový sirup ušleháme do pěny.
- 2Přidáme mleté, neloupané mandle, jemně nakrájenou kandovanou citrónovou kůru a sušené ovoce, koření, mouku a kypřící prášek do pečiva. Těsto vymícháme a necháme odpočinout v chladu.
- 3Z těsta tvarujeme malé kuličky velikosti ořechu a klademe je na plech vyložený pečícím papírem, lehce zploštíme, potřeme bílkem a doprostřed každé placičky vtlačíme oloupanou mandli.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 200°C.
- 5Hotové stáhneme z plechu a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.