Švédské plněné bramborové knedlíky
90 min.
Ingredience
- Náplň
- 2kusyCibule
- 400gramůUzené maso vařené
- 3špetkyPepř bílý
- 1lžičkaNové koření mleté
- 3lžíceSádlo škvařené
- Na posypání válu a pomaštění
- Na vaření knedlíků
- 2,5litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- Těsto
- 1kilogramBrambory
- 2,5decilitryVoda pitná
- 150gramůKrupice dětská
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 1,5lžičkySůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
989 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
67 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibule očistíme a drobně pokrájíme. Uzené vařené maso (prorostlé) nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpustíme sádlo, na něm usmažíme cibulku dorůžova, přidáme k němu uzené maso, promícháme a dochutíme pepřem a novým kořením.
- 2Půl kila brambor omyjeme a v hrnci v 6 dl uvaříme ve slupce. Scedíme je, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Dalšího půl kila brambor omyjeme, oloupeme, nastrouháme na jemno do druhé mísy. Chvíli je necháme odstát a poté vymačkané z vody přidáme k vařeným bramborám. Přisypeme dětskou krupici, hrubou mouku, sůl, těsto dobře prohněteme a dáme na pomoučený vál. Z těsta utvoříme váleček o průměru asi 6 cm. Nakrájíme je na díly široké přibližně 5 cm a z každého utvoříme placičku. Na každou placičku poklademe necelou lžíci náplně a knedlíky dobře uzavřeme.
- 3V hrnci přivedeme k varu přibližně 2.5 litru vody s 1.5 lžičkou soli. Knedlíky vaříme pomalu a za častého promíchání 15-20 minut podle velikosti. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.