Švédské plněné bramborové knedlíky

90 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
989 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
67 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule očistíme a drobně pokrájíme. Uzené vařené maso (prorostlé) nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpustíme sádlo, na něm usmažíme cibulku dorůžova, přidáme k němu uzené maso, promícháme a dochutíme pepřem a novým kořením.
  • 2
    Půl kila brambor omyjeme a v hrnci v 6 dl uvaříme ve slupce. Scedíme je, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Dalšího půl kila brambor omyjeme, oloupeme, nastrouháme na jemno do druhé mísy. Chvíli je necháme odstát a poté vymačkané z vody přidáme k vařeným bramborám. Přisypeme dětskou krupici, hrubou mouku, sůl, těsto dobře prohněteme a dáme na pomoučený vál. Z těsta utvoříme váleček o průměru asi 6 cm. Nakrájíme je na díly široké přibližně 5 cm a z každého utvoříme placičku. Na každou placičku poklademe necelou lžíci náplně a knedlíky dobře uzavřeme.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu přibližně 2.5 litru vody s 1.5 lžičkou soli. Knedlíky vaříme pomalu a za častého promíchání 15-20 minut podle velikosti. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.