Švestková marmeláda s gorgonzolou
70 min.
Ingredience
- 1hrnekOcet jablečný
- 2kilogramyŠvestky
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 2lžíceCitronová šťáva
- 550gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
4 g
Cukr
92 g
Postup přípravy
- 1Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a v pánvi společně s citronovou šťávou a octem přivedeme k varu. Na mírném ohni asi 15min povaříme, poté švestky vyjmeme, oloupeme a sirup odložíme stranou. Slupky necháme vychladnout.
- 2Rozmixujeme švestkovou dužinu dohladka a společně se sirupem vrátíme do hrnce. Přidáme cukr a za stálého míchání pomalu vaříme, dokud směs nezačne houstnout. Vlijeme ji do olejem vymazaných misek a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Poté zakryjeme fólií a necháme v lednici ztuhnout.
- 3Tuhou marmeládu podáváme s gorgonzolou. Sýr dozdobíme švestkovými slupkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.