Švestková marmeláda s gorgonzolou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
4 g
Cukr
92 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a v pánvi společně s citronovou šťávou a octem přivedeme k varu. Na mírném ohni asi 15min povaříme, poté švestky vyjmeme, oloupeme a sirup odložíme stranou. Slupky necháme vychladnout.
  • 2
    Rozmixujeme švestkovou dužinu dohladka a společně se sirupem vrátíme do hrnce. Přidáme cukr a za stálého míchání pomalu vaříme, dokud směs nezačne houstnout. Vlijeme ji do olejem vymazaných misek a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Poté zakryjeme fólií a necháme v lednici ztuhnout.
  • 3
    Tuhou marmeládu podáváme s gorgonzolou. Sýr dozdobíme švestkovými slupkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.