Švestková omáčka s uzeným masem

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
971 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
87 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme sušené vypeckované švestky, dáme je do rendlíku s 6 dl vody, novým kořením, hřebíčkem, citronovou kůrou, kouskem celé skořice (2–3 cm) a cukrem. Pomalu vaříme asi 35 minut.
  • 2
    Mezitím si v malém kastrůlku rozvaříme 3 lžíce švestkových povidel s 1 dl vody. Ve smetaně si rozmícháme maizenu a smícháme s rozvařenými povidly.
  • 3
    Rozvařené švestky i s tekutinou rozmixujeme dohladka, ale předtím vyjmeme koření. Přivedeme k varu a pomalu za stálého míchání přidáme povidla se smetanou. Krátce, asi 5 minut, povaříme, dochutíme cukrem, máslem, solí a 1,5 cl slivovice.
  • 4
    Plátky uzeného teplého masa rozdělíme na talíře, zalijeme švestkovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.