Švestková omáčka s uzeným masem
60 min.
Ingredience
- 1,5šálkyŠvestky
- 7decilitrůVoda pitná
- 4kusyNové koření celé
- 2kusyHřebíček
- 0,5lžíceCitronová kůra
- 0,5lžíceSkořice celá
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžícePovidla švestková
- 1,25decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 0,5lžičkaSůl
- 1,5centilitrySlivovice
- 500gramůUzené maso vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
971 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
87 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme sušené vypeckované švestky, dáme je do rendlíku s 6 dl vody, novým kořením, hřebíčkem, citronovou kůrou, kouskem celé skořice (2–3 cm) a cukrem. Pomalu vaříme asi 35 minut.
- 2Mezitím si v malém kastrůlku rozvaříme 3 lžíce švestkových povidel s 1 dl vody. Ve smetaně si rozmícháme maizenu a smícháme s rozvařenými povidly.
- 3Rozvařené švestky i s tekutinou rozmixujeme dohladka, ale předtím vyjmeme koření. Přivedeme k varu a pomalu za stálého míchání přidáme povidla se smetanou. Krátce, asi 5 minut, povaříme, dochutíme cukrem, máslem, solí a 1,5 cl slivovice.
- 4Plátky uzeného teplého masa rozdělíme na talíře, zalijeme švestkovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.