Švestkové bábovičky se skořicí
150 min.
Ingredience
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaSkořice mletá
- 6kusůŠvestky
- 2kusyVejce slepičí
- 170gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůMléko polotučné
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Švestky vypeckujeme, nakrájíme na dílky a s trochou vody a cukrem povaříme doměkka. Necháme vychladnout.
- 2Mezitím v míse smícháme rozpuštěné máslo s vejci a mlékem. Zvlášť smícháme mouku, kypřicí prášek, sůl, skořici a mletý hřebíček. Postupně promícháme s mléčnou směsí a vytvoříme těsto.
- 3Formičky nebo misky vymažeme máslem, rozdělíme do nich švestky a rovnoměrně zalijeme připraveným těstem. Formičky dáme do kastrůlku a do poloviny zalijeme vodou. Zakryjeme poklicí a vaříme v páře asi 2hodiny.
- 4Hotové necháme 5min stát, poté vyklopíme, posypeme cukrem, ozdobíme švestkami, přelijeme sirupem ze švestek a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.