Švestkové čatní s brusinkami a mandlemi

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky omyjeme, zbavíme pecek a nakrájíme na kostičky. Mandle nasekáme nahrubo.
  • 2
    Do hrnce vložíme švestky, přidáme nasekané mandle, sušené brusinky, balsamico, portské víno a želírovací cukr. Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme za stálého míchání 5 minut. Nakonec dochutím mletou skořicí a přimícháme slivovici.
  • 3
    Do zavařovacích sklenic nalijeme hotové čatní a sklenice vzduchotěsně uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.