Švestkové knedlíky tvarohové
35 min.
Ingredience
- 120gramůVejce slepičí
- 400gramůMáslo čerstvé
- 20gramůSůl
- 300gramůTvaroh jemný
- 900gramůMouka pšeničná hrubá
- 1200gramůŠvestky
- 2litryVoda pitná
- 300gramůTvaroh tvrdý
- 300gramůCukr moučkový
- 300mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
898 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
4 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo vyšleháme, přidáme vejce, sůl, prolisovaný tvaroh a větší část mléka. Vše rozmícháme, přilijeme zbylé mléko, přidáme prosátou hrubou mouku a zpracujeme vláčné těsto.
- 2Těsto vyválíme na tenký plát, nakrájíme na čtverce asi 4x4cm a klademe na ně omyté a otřené švestky. Knedlíky dobře zabalíme a vkládáme je do osolené vařící vody. Krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.
- 3Při podávání okapané knedlíky posypeme nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme je rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.