Švestkové knedlíky tvarohové

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
898 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
4 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo vyšleháme, přidáme vejce, sůl, prolisovaný tvaroh a větší část mléka. Vše rozmícháme, přilijeme zbylé mléko, přidáme prosátou hrubou mouku a zpracujeme vláčné těsto.
  • 2
    Těsto vyválíme na tenký plát, nakrájíme na čtverce asi 4x4cm a klademe na ně omyté a otřené švestky. Knedlíky dobře zabalíme a vkládáme je do osolené vařící vody. Krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.
  • 3
    Při podávání okapané knedlíky posypeme nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme je rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.